I natt starter laksefisket i Toåa

Det er klart for ny laksesesong i Toåa. I natt kl 00.00 starter både laksefisket og ørretfisket, og varer frem til 15. august.  Det er nå fin vannføring i Toåa, og forholdene skulle dermed ligge til godt rette. Spesielt er det fine forhold for fluefiske, sier leder i Todalen elveeigarlag Ola Bruset.
Kalvøydammen.  Bildet viser vannføringen lørdag ettermiddag.  Foto: Jon Olav Ørsal

Kalvøydammen. Bildet viser vannføringen lørdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Ørsal

Ola er imidlertid ikke den største optimisten foran årets sesong. Han har fjorårets sesong friskt i minne, og han refererer til fisket i Surna som hittil har hatt en bedrøvelig start på laksefisket. Neste uke er det ventet en del regn, så det er et visst håp om at det skal bli større vannføring og dermed bedre forhold etter hvert. Nytt for årets sesong er at resultatet av fisket skal rapporteres fortløpende.  Her vil det bli laget en link som skal brukes for å sende rapport pr e-post til elveeigarlaget. Den er ikke klar i skrivende stund, men vil være på plass i løpet av helgen. Dette gjøres for å tilrettelegge for midtsesongrapportering til myndighetene.
En omfattende reparasjon av gulvet i stamfiskhuset er forsinket, men Bruset regner med at en er klar til å ta i mot stamfisk om en ukes tid.  Foto: Jon Olav Ørsal

En omfattende reparasjon av gulvet i stamfiskhuset er forsinket, men Bruset regner med at en er klar til å ta i mot stamfisk om en ukes tid. Foto: Jon Olav Ørsal

Reparasjonen av gulvet i stamfiskhuset er også forsinka. Det ble nødvendig å foreta en større reparasjon av gulvet, og det har tatt litt lenger tid enn beregnet. Derfor har ikke elveeigalaget mulighet til å ta i mot stamlaks den første uken, men vi vil komme tilbake med info så snart det er klart, og laksekarene er på plass i stamlakshuset igjen.