Brakstart i Toåa med flere storlaks…

Det første døgnet er det tatt et titall med laks - aller først ut var Frank Haugrim som allerede noen minutter etter midnatt tok en flott laks på 8,5 kg i Hagan ved Bruset.  Utover natta og i morgentimene vart tatt 5-6 lakser til i størrelsen 3 og oppover til 7-8 kg.
8,1 kg stoppet vekta på for laksen som Terje Lind tok i dag tidlig - også den i Hagan og med flue som agn.  Foto: Jon Olav Ørsal

8,1 kg stoppet vekta på for laksen som Terje Lind tok i dag tidlig - også den i Hagan og med flue som agn. Foto: Jon Olav Ørsal

Vi har vel aldri opplevd slik "flying start" på sesongen - iallfall ikke i nyere tid - sier leder i Todalen Elveeigarlag, Ola Bruset, til Todalslaks.no.  Utover dagen er det tatt flere laks og nå i ettermiddag er nok tallet kommet opp i rundt ti.  det ser også ut som vi får rett i våre antagelser om et godt år med mellomstor- og stor laks i år etter det gode året vi hadde i fjor med smålaks.
Det ble en fin laks på Rune Holtberget. den ble tatt ved Skogstad i dag tidlig.  Foto: Jon Olav Ørsal

Det ble en fin laks på Rune Holtberget. den ble tatt ved Skogstad i dag tidlig. Foto: Jon Olav Ørsal

Neste uke ser det ut til å bli litt regn, og det vil nok hjelpe til å holde vannføringen på et nivå som kan defineres som god fiskeelv, seier Bruset som minner om at det ennå er en del snø i fjellet som vil sikre gode forhold en tid utover.